Orzeźwiający napój kawowy
Orzeźwiający napój kawowy
Przygotowanie
- Kawę zaparzamy wcześniej, przed wykonaniem przepisu powinna być schłodzona
- Do miski wsypujemy kakao i cukier, dolewamy kawę i całość dokładnie mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści
- Mleko wkładamy na ok. 10 minut do zamrażarki, aby się mocno schłodziło
- Gdy mleko będzie bardzo zimne – wlewamy je do blendera, dodajemy lody i blendujemy na gładką masę
- Następnie dodajemy do niej mieszankę kawową i jeszcze chwilę blendujemy
- Gotowy deser wlewamy do szklanek, a na wierzch ścieramy na drobnych oczkach czekoladę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Wierzch możesz opcjonalnie posypać wiórkami kokosowymi.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (1000 ml)
- Lody waniliowe (200 g)
- Woda (125 ml)
- Kakao w proszku (20 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (15 g)
- Kawa (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.