Omlet ze szpinakiem
Omlet ze szpinakiem
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem
- Szpinak kroimy na drobne kawałki
- Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem)
- Jajeczną masę wlewamy na patelnię
- Omlet smażymy z dwóch stron wedle upodobań
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omleta.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Szpinak (20 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.