Omlet ze szparagami
Omlet ze szparagami
Przygotowanie
Szparagi
- Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
- Szparagi kroimy na 4 części
- Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
- Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy
- Podsmażamy 3 min
Omlet
- Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę
- Posolić
- Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą
- Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
- Dodajemy mąkę kokosową
- Mieszamy dokładnie
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
- Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną
- Zmniejszamy ogień i smażymy aż zetnie się białko na powierzchni omletu
- Omlet zsuwamy na talerz
- Nakładamy szparagi z cebulą z drugiej patelni
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia omletów.
Autor
Lista składników
Szparagi
- Szparag (240 g)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Omlet
- Jajo kurze (204 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.