Omlet z kiełbasą
Omlet z kiełbasą
Przygotowanie
- Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy ze szczyptą soli.
- Masło rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę.
- Na podsmażoną kiełbasę wlewamy masę jajeczną i czekamy aż jajko się zetnie (możemy obrócić omlet i smażyć chwile z dwóch stron).
Rady dietetyka
W diecie Low FODMAP musimy zwrócić szczególną uwagę na skład kiełbasy – nie może zawierać cebuli i czosnku.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Kiełbasa śląska (85 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.