Omlet z dodatkiem koziego sera
Omlet z dodatkiem koziego sera
Przygotowanie
- Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem
- Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną
- Czekamy do momentu, aż spód się zetnie
- Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się białka (przez około 5 minut)
- Składamy na pół i nakładamy na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Szpinak (45 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Ser kozi (30 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.