Nutella z awokado
Nutella z awokado
Przygotowanie
- Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy.
- Banana obieramy.
- Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować.
- Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować.
- Dodajemy miód i olej kokosowy (lekko go podgrzewamy, żeby był płynny).
- Miksujemy blenderem przez minutę.
Rady dietetyka
Nutella będzie doskonale smakowała w połączeniu z pieczywem gryczanym – najlepiej domowej roboty na zakwasie. Zainspiruj się naszymi propozycjami w powiązanych przepisach.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na nutellę z daktyli oraz przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do nutelli.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Banan (120 g)
- Orzech włoski (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Kakao w proszku (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.