Naleśniki dyniowe

Naleśniki dyniowe
Przygotowanie
- Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę.
- Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników).
- Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (350 ml)
- Purée z dyni (przecier) (210 g)
- Mąka orkiszowa (130 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cukier trzcinowy (14 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.