Naleśniki dla dziecka
Naleśniki dla dziecka
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy mąkę, wybijamy jaja, wlewamy wodę, mleko oraz tłuszcz, dodajemy sól i całość dokładnie miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 30 minut
- Po tym czasie rozgrzewamy patelnię
- Wylewamy porcję ciasta i obracamy patelnią tak, aby ciasto równomiernie pokryło powierzchnię
- Naleśniki smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony
- Usmażone naleśniki rozkładamy na talerzach i dekorujemy owocami, tak jak na załączonym obrazku
- Przygotowanie owoców: z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry, banana obieramy i kroimy w plastry
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania naleśników.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Woda (250 ml)
- Truskawka (250 g)
- Mąka orkiszowa (230 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Banan (120 g)
- Borówka (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.