Naleśniki
Naleśniki
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jajo, dolewamy mleko i wodę, przesiewamy przez sitko mąkę, dodajemy przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
- Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
- Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję masy i smażymy naleśniki przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
- Naleśniki możemy podawać z ulubionymi dodatkami np. z dżemem lub bitą śmietaną i owocami (powiązane przepisy)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 naleśniki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam dodatki do naleśników.
Autor
Lista składników
- Mleko krowie (375 g)
- Mąka orkiszowa (240 g)
- Woda (125 ml)
- Jajo kurze (51 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.