Musli orzechowo-kokosowe
Musli orzechowo-kokosowe
Przygotowanie
- Na patelnię wsypujemy płatki oraz orzechy i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie spaliły
- Dodajemy pestki słonecznika, nasiona sezamu oraz wiórki kokosowe i prażymy przez następne ok. 10 minut
- Na patelnię przesiewamy przez sitko cukier i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut, ciągle mieszając
- Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Musli przechowujemy w szczelnym pojemniku, możemy podawać je z mlekiem lub jogurtem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musli.
Musli możesz podawać z różnymi dodatkami np. w formie owoców.
Autor
Lista składników
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (150 g)
- Orzech włoski (50 g)
- Orzech nerkowca (50 g)
- Pestki słonecznika obrane (50 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Sezam biały (30 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.