fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9cd0cc98-9eee-4539-a546-3726c0754e8f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

Przygotowanie

  • Kilka kostek czekolady „kroimy” przy pomocy obieraczki do warzyw tak, aby uzyskać wiórki
  • Pozostałą czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do rondla
  • Pucharki wkładamy do lodówki
  • Do rondla z czekoladą wsypujemy mleko w proszku i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się roztopi
  • Rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy do ostygnięcia
  • Białka z solą ubijamy na sztywną pianę
  • Następnie pianę przenosimy do rondla z czekoladą i delikatnie mieszamy
  • Mus czekoladowy przenosimy do oziębionych pucharków i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Do miski wlewamy śmietankę i wkładamy do lodówki na ok. 10 minut
  • Przed podaniem musu, śmietankę ubijamy na sztywną pianę i rozkładamy na musach, a na koniec posypujemy wiórkami czekolady

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań czekoladowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (150 g)
  • Jajo białko (120 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
  • Mleko w proszku (40 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Mikser, Obieraczka do warzyw, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń czekoladowy teff

Do rondla wlewamy mleko i zagotowujemy Dodajemy płatki, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość (…)

WIĘCEJ >

Kokosowe ciasto z czekoladą

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy cukier, przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Ciasto czekoladowo-migdałowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz i czekoladę kroimy na kawałki, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Wyśmienita gorąca czekolada

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji) Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >