Mus bananowy z sosem malinowym
Mus bananowy z sosem malinowym
Przygotowanie
- Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
- Dododajemy nasiona chia
- Wyciskamy sok z cytryny
- Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
- Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.
Sos malinowy:
- Maliny wkładamy do garnuszka
- Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
- Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
- W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
- Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
- Czekamy, aż trochę przestygnie
- Zalewamy sosem deserki
- Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych, owocowych musów.
Autor
Lista składników
Mus bananowy
- Banan (120 g)
- Cytryna (20 g)
- Chia – nasiona (10 g)
Sos malinowy
- Malina (50 g)
- Woda (25 ml)
- Żelatyna w proszku (3 g)
- Mięta (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.