Muffiny z bananami
Muffiny z bananami
Przygotowanie
- Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Orzechy drobno siekamy
- Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Formę na muffiny wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier, wiórki czekoladowe oraz i orzechy i mieszamy
- Banany obieramy, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy banany i mieszamy
- Do blendera wlewamy jogurt, mleko oraz jajo i mieszamy
- Dodajemy tłuszcz z bananem i całość dokładnie blendujemy
- Masę dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy
- Masę wykładamy do formy i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów i babeczek.
Autor
Lista składników
- Mąka orkiszowa (250 g)
- Banan (240 g)
- Jogurt grecki (220 g)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (75 g)
- Orzech włoski (75 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Cukier trzcinowy (50 g)
- Masło klarowane ghee (50 g)
- Proszek do pieczenia (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.