Muffiny pistacjowe z owocami
Muffiny pistacjowe z owocami
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Rabarbar kroimy na kawałki o wielkości ok. 0,5 cm
- Orzechy mielimy w młynku na pył
- Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy, do drugiej miski wkładamy wszystkie mokre składniki i również mieszamy
- Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy na jednolitą masę
- Gotowe ciasto przelewamy do formy wyścielonej papilotkami (ciasto nalewamy do 2/3 wysokości)
- Na koniec lekko wciskamy w ciasto owoce
- Formę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.
Autor
Lista składników
- Rabarbar (200 g)
- Mus jabłkowy (130 g)
- Mąka owsiana (105 g)
- Orzech pistacjowy (bez łupin) (90 g)
- Syrop klonowy (80 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Ksylitol (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Soda oczyszczona (2 g)
- Kardamon – ziarno (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.