Muffiny jajeczne
Muffiny jajeczne
Przygotowanie
- obieramy warzywa
- marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce
- cebulę i czosnek kromy w kostkę
- na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
- podsmażamy 2-3 min
- dodajemy starte warzywa i seler
- lekko solimy i pieprzymy
- wybijamy na patelnie
- mieszamy aż jajka się lekko zetną
- nakładamy w foremki od mufiinek
- pieczemy 15 min w 180 st. C
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (255 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (45 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.