Muffinki bananowe
Muffinki bananowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
- Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Babeczki obserwujemy przez cały czas pieczenia, ponieważ mogą łatwo się przypalić. Po ostygnięciu można je przyozdobić rozpuszczoną czekoladą 90% lub masłem kokosowym (bez dodatku cukru).
Autor
Lista składników
- Banan (240 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (150 g)
- Erytrol (100 g)
- Mąka teff (100 g)
- Woda (20 ml)
- Soda oczyszczona (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.