Mrożony jogurt z marakują
Mrożony jogurt z marakują
Przygotowanie
- Marakuje kroimy na pół i wydrążamy miąższ do miski
- Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą, zostawiając dużo zwisającej folii na brzegi
- Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy cukier puder i ucieramy do momentu, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa
- Dodajemy miąższ z marakui i dokładnie mieszamy
- Następnie cały czas mieszając wlewamy sok z pomarańczy
- Mieszankę przelewamy do formy i wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
- Po tym czasie wyciągamy formę z zamrażarki, a z formy deser chwytając za zwisające kawałki folii
- Deser kroimy na kawałki, wykładamy na talerze i podajemy z owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Mango (120 g)
- Banan (120 g)
- Marakuja (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.