Motyl z parówki i ziemniaków
Motyl z parówki i ziemniaków
Przygotowanie
- Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
- Następnie ziemniaka odcedzamy, ugniatamy na jednolitą konsystencję i przenosimy na talerz
- Z sera wycinamy kawałki na kształt chmurek
- Ogórka kroimy w plastry i wycinamy kawałki na kształt czułek motyla
- Parówkę nacinamy w paski
- Sałatę drobno siekamy
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt motyla, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (75 g)
- Parówka drobiowa (50 g)
- Ogórek gruntowy (15 g)
- Ser żółty (7 g)
- Sałata karbowana (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.