Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką
Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką
Przygotowanie
- Paprykę pociąć w paseczki
- Pomidorki przekroić na połówki
- Na talerzu kładziemy rukolę
- Dodajemy paprykę i pomidorki
- Dokładamy liście cykorii
- Polewamy sosem
- Obok sałatki układamy szynkę
Rady dietetyka
Wybierając wędliny należy zwracać uwagę na ich skład – powinien być jak najkrótszy i powinien zawierać jak najmniejszą ilość konserwantów.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne propozycje wykorzystania szynki.
Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (75 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Cykoria (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Szynka parmeńska (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.