Mix sałat z makrelą i awokado
Mix sałat z makrelą i awokado
Przygotowanie
- Sałaty rozłożyć na talerzu
- Pomidorki pokroić na połówki
- Awokado obrać i pokroić w paski
- Paprykę pokroić w paseczki
- Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach
- Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach
- Dodać oliwki
- Polać sosem vinaigrette
Rady dietetyka
Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie spożywamy papryki i pomidorów, a sos przygotowujemy bez użycia musztardy. Przeczytaj na ten temat w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na sosy vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Awokado (70 g)
- Makrela wędzona (65 g)
- Papryka czerwona (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Oliwki czarne (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.