Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami
Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami
Przygotowanie
- Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać!
- Wkładamy na 10 min do lodówki
- Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest w formie płynnej, to gotowe
- Dmuchamy i zawiązujemy balon (do wielkości grejpfruta)
- Balon kładziemy na misce i powoli zalewamy z góry czekoladą
- Wkładamy balon do zamrażarki na 30 min.
- W tym czasie miksujemy banana z wyciśniętym sokiem z cytryny
- Myjemy owoce
- Wyjmujemy balon z zamrażarki, przebijamy go, usuwamy i mamy miseczkę
- Nakładamy mus i owoce
Uwagi
W tym przepisie możesz użyć dowolnych owoców.
Autor
Lista składników
- Banan (120 g)
- Truskawka (60 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Borówka (30 g)
- Jeżyna (30 g)
- Malina (30 g)
- Masło klarowane ghee (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.