Miodowo – musztardowy tatar z łososia
Miodowo – musztardowy tatar z łososia
Przygotowanie
- Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić)
- Posiekanego łososia przekładamy do miseczki
- Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz
- Mieszamy
- Formujemy kulkę, kładziemy na talerz
- Ogórka kroimy w drobną kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Ogórka i cebulę układamy obok łososia
- Dokładamy z boku łyżkę kaparów
- Oddzielamy białko od żółtka i kładziemy żółtko obok na łyżce lub robimy dziurkę na środku tatara i tam umieszczamy żółtko
Rady dietetyka
Sięgajmy po jak najlepszej jakości ryby, które dziko żyją w dużych akwenach morskich, np. w oceanach. Ryby pochodzące z Morza Bałtyckiego kumulują dużą ilość toksyn, która może zatruwać organizm.
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Łosoś atlantycki (świeży) (100 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Jajo żółtko (20 g)
- Kapary (10 g)
- Miód lipowy (6 g)
- Musztarda (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.