Mini pizza
Mini pizza
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm
- Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
- Kiełbasę oraz pieczarki kroimy w plastry i układamy na kalarepę, a następnie całość posypujemy serem
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
- Na talerzach rozkładamy sałaty, posypujemy pestkami i skrapiamy sosem, a obok układamy mini pizzę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pizz i pizzerinek.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (300 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Szpinak (35 g)
- Rukola (35 g)
- Pestki dyni obrane (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sos vinaigrette (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.