Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi
Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi
Przygotowanie
Mini kebab:·
- Mięso włożyć do miski
- Dodać sól, pieprz i tymianek
- Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa
- Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać mięso
- Podzielić na dwie kulki, uformować wałeczki o grubości 3 cm
- Nabić mięso wzdłuż na patyczki (po 2 patyczki na jeden wałek mięsa)
- Na patelni rozgrzać tłuszcz
- Smażymy kebaby po 2 min z każdej strony na średnim ogniu
Szaszłyki warzywne:·
- Paprykę pokroić w plastry, a następnie w kostkę wielkości 2 cm x 2 cm
- Na patyczek od szaszłyka nabijamy po kolei brukselkę, rzodkiewkę, paprykę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy szaszłyki warzywne po 2 min z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
Mini kebab
- Wieprzowina łopatka (200 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Tymianek suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Szaszłyki warzywne
- Papryka czerwona (230 g)
- Brukselka (100 g)
- Rzodkiewka (90 g)
- Czosnek niedźwiedzi suszony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.