Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar
Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar
Przygotowanie
- Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok
- Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy pokrojone warzywa, lekko solimy i pieprzymy
- Podsmażamy 3-4 min
- Siekamy miętę, dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką
- Dusimy na małym ogniu 2-3 min
- Na talerzu rozkładamy plastry buraka
- Nakładamy warzywa
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasz przepis na sos cezar.
Autor
Lista składników
- Fenkuł (koper włoski) (250 g)
- Kalarepa (165 g)
- Burak (105 g)
- Seler korzeń (60 g)
- Marchew (45 g)
- Sos cezar (30 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.