Miętowa sałata z ryżem z kalafiora
Miętowa sałata z ryżem z kalafiora
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp.,
- Miksujemy 5-8 sekund
- Wsypujemy do miski
- Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach, albo tniemy nożykiem „julienne”
- Ogórka kroimy w kostkę
- Koper włoski kroimy w cienkie paski lub w kostkę
- Miętę siekamy
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Marchew i ogórek dodajemy do miski z miksowanym kalafiorem
- Dodajemy słonecznik
- Dodajemy sos
- Mieszamy i próbujemy
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Fenkuł (koper włoski) (250 g)
- Kalafior (200 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sos vinaigrette miodowy (40 ml)
- Marchew (20 g)
- Mięta (świeża) (10 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.