Miętowa herbata
Miętowa herbata
Przygotowanie
- Listki mięty odrywamy od łodyżek
- W czajniku zagotowujemy wodę
- Herbatę wsypujemy do szklanki, zalewamy 1/5 ilości wody i odkładamy na ok. 2-3 minuty
- Następnie wodę wylewamy, a herbatę pozostawiamy
- Herbatę przenosimy do rondla, dodajemy miętę i zalewamy pozostałą wodą
- Do rondla dodajemy słodzik i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
- Rondel przykrywamy i parzymy herbatę przez ok. 5 minut
- Gotową herbatę przecedzamy przez sitko, rozlewamy do szklanek i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia herbaty.
Autor
Lista składników
- Woda (750 ml)
- Mięta (świeża) (80 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Herbata zielona (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.