Mięso nadziewane mozzarellą i papryką
Mięso nadziewane mozzarellą i papryką
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier
- Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Paprykę zieloną kroimy w drobną kostkę
- Na patelni rozgrzewamy drugą połowę tłuszczu
- Wrzucamy cebulę oraz paprykę zieloną i podsmażamy przez ok. 4 minuty
- Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Do miski wkładamy mięso, dodajemy passatę, przyprawy (pieprz) i zawartość patelni, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Z masy mięsnej formujemy prostokąt o wymiarach ok. 35 cm x 25 cm na kawałku nieprzywierającego papieru do pieczenia
- Z piekarnika wyciągamy blachę z paprykami
- Mozzarellę kroimy w plastry i układamy wzdłuż na środku prostokąta, a na nią kładziemy plastry papryki
- Zaczynając od krótszego końca, zwijamy mięso w rulon, pozbywając się papieru do pieczenia
- Rulon kładziemy na blachę (brzegiem zawinięcia do dołu) i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (690 g)
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Passata pomidorowa (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.