Mięso mielone z indyka
Mięso mielone z indyka
Przygotowanie
- Szczypiorek drobno siekamy
- Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
- Na patelnię wrzucamy szczypiorek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając, aby mięso nie połączyło się w jedną bryłę
- Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż mięso się przyrumieni)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (455 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Chili w proszku (4.5 g)
- Kmin rzymski (1.5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.