Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym
Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni
- Podlewamy odrobiną wody
- Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
- Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą
- Pod koniec duszenia dodajemy masło i rozpuszczamy w daniu
- Dokładnie mieszamy i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem bakłażana.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (150 g)
- Bakłażan (120 g)
- Passata pomidorowa (100 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.