Meksykańska sałatka z kurczaka
Meksykańska sałatka z kurczaka
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę.
- Cebulę drobno siekamy.
- Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
- W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól i pieprz do smaku.
- W dużej misce mieszamy kurczaka z papryką i cebulą. Dodajemy sos majonezowy i delikatnie mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (400 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Pomidor (170 g)
- Majonez (100 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Chili (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kmin rzymski (1 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.