Masło ziołowe z awokado
Masło ziołowe z awokado
Przygotowanie
- Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki
- Zieleninę drobno siekamy
- Wszystkie składniki (poza przyprawami) wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
- Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Masę przenosimy na papier do pieczenia i formujemy walec
- Następnie wkładamy walec do lodówki na ok. 4 godz.
- Masło ziołowe kroimy w plastry (możemy podawać np. z dodatkiem mięsa lub ryby)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z awokado.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Masło (60 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Czosnek (5 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.