Marynowana i kwaszona cukinia z curry
Marynowana i kwaszona cukinia z curry
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w słupki lub pół plastry
- Cebulę obieramy i kroimy w plastry
- Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy sól oraz curry i zagotowujemy
- Do słoików wkładamy cukinię, cebulę oraz koper, dosypujemy nasiona gorczycy i zalewamy słoiki gorącą zalewą, a następnie zakręcamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (2500 g)
- Woda (1000 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
- Cebula (105 g)
- Koper (świeży) (24 g)
- Gorczyca – ziarno (10 g)
- Sól kłodawska (9 g)
- Curry w proszku (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.