Marchewkowy makaron z mięsem mielonym
Marchewkowy makaron z mięsem mielonym
Przygotowanie
- Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle
- Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową.
- Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy podlać wodą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z mięsem mielonym.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (300 g)
- Wieprzowina mięso mielone (150 g)
- Marchew (90 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Oregano suszone (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.