Marchewkowa zupa krem
Marchewkowa zupa krem
Przygotowanie
- Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem
- Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem
- Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy
- Dodajemy mleko kokosowe i przyprawy
- Mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty
- Na koniec ściągamy z kuchenki, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny i jeszcze raz mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Marchew (310 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Batat (115 g)
- Śmietanka kokosowa (105 g)
- Cytryna (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Imbir w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.