Malinowy deser z tapioki
Malinowy deser z tapioki
Przygotowanie
- Zaczynamy od musu malinowego
- Maliny miksujemy blenderem na gładki mus
- W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień
- Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając
- Po tym czasie mus powinien osiągnąć konsystencję przypominającą kisiel, a tapioka ma być szklista
- Mus malinowy zdejmujemy z ognia i rozdzielamy przelewając do kieliszków lub szklanek
- Gdy ostygnie, wkładamy je do lodówki. Podajemy schłodzone
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Malina (200 g)
- Tapioka (100 g)
- Miód lipowy (36 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.