Makrela w sosie musztardowym
Makrela w sosie musztardowym
Przygotowanie
- Ryby dokładnie myjemy i osuszamy
- Liść laurowy drobno kruszymy
- Listki zieleniny odrywamy od łodyżek
- Do miski wkładamy twarożek, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 240 st. C
- Półkę w piekarniku ustawiamy po środku
- Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty tak, aby zmieściła się na nich ryba
- Na każdy kwadrat kładziemy rybę, którą smarujemy 1 łyżką masy musztardowej, a pozostałą masą nadziewamy ryby
- Każdą rybę oprószamy przyprawami oraz zielenią i formujemy papiloty
- Gotowe papiloty kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z makrelą.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Makrela (świeża) (1000 g)
- Musztarda (80 g)
- Twarożek grani (60 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.