fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaroniki z migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c403e2115-9c56-4cc8-956b-8de5be4bd8a8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaroniki z migdałów

Przygotowanie

  • Migdały mielimy (np. w młynku do kawy)
  • Następnie przesypujemy migdały do miski, dodajemy słodzik oraz płynny miód i dokładnie mieszamy
  • Połowę białek ubijamy widelcem do momentu, aż zbieleją
  • Następnie dodajemy białka do miski z migdałami i mieszamy drewnianą łyżką do momentu, aż składniki się ze sobą połączą
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st. C
  • 2 blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Pozostałe białka ubijamy z solą na sztywną pianę
  • Pianę dodajemy do masy migdałowej i delikatnie mieszamy
  • Masę migdałową przenosimy do rękawa cukierniczego i wyciskamy makaroniki tak, aby nie stykały się ze sobą
  • Następnie wypukłą stroną łyżki lekko makaroniki spłaszczamy
  • Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy makaroniki z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 makaroniki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaroników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (200 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (120 g)
  • Jajo białko (120 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Łyżka drewniana, Mikser, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rękaw cukierniczy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaroniki kokosowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wrzucamy białka, dodajemy przyprawy (sól) (…)

WIĘCEJ >