Makaroniki kokosowe
Makaroniki kokosowe
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski wrzucamy białka, dodajemy przyprawy (sól) i ubijamy mikserem przez ok. 5-6 minut (na sztywno)
- Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy tak, aby się dokładnie połączyły
- Porcję masy kładziemy na papier i zostawiamy przerwę ok. 5 cm między ciastkami
- Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 makaroniki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów owocowych.
Autor
Lista składników
- Wiórki kokosowe (270 g)
- Jajo białko (180 g)
- Syrop klonowy (150 g)
- Wanilia – ekstrakt (4 g)
- Sól morska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.