Makaron ze szparagami i pomidorkami w cytrynowo-musztardowym sosie
Makaron ze szparagami i pomidorkami w cytrynowo-musztardowym sosie
Przygotowanie
- Makaron gotujemy krócej o 2-3 minuty niż wg instrukcji na opakowaniu (ponieważ makaron dojdzie w sosie)
- Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) i dorzucamy do makaronu ok. 3-4 minuty przez końcem gotowania
- Do miski wlewamy mleko, dodajemy musztardę, posiekaną zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Makaron ze szparagami odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy makaron ze szparagami, dolewamy sos, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż sos zgęstnieję)
- Dolewamy sok z cytryny i mieszamy
- Pomidorki kroimy na pól i układamy na talerzu, a obok nakładamy makaron ze szparagami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych makaronów z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Szparag (200 g)
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (130 g)
- Mleko kokosowe (35 ml)
- Mleko ryżowe (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (30 ml)
- Musztarda (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Mięta (świeża) (9 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.