Makaron z wołowiną i grzybami
Makaron z wołowiną i grzybami
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
- Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy
- Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Kapustę szatkujemy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy czosnek, imbir oraz cebulę i smażymy przez ok. 0,5 minuty
- Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy kapustę oraz pędy bambusa i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dolewamy sos ostrygowy oraz wodę i mieszamy
- Dodajemy makaron, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Kapusta pekińska (500 g)
- Makaron Spaghetti (300 g)
- Bambus – pędy (300 g)
- Wołowina polędwica (200 g)
- Shiitake (świeży) (150 g)
- Cebula dymka (60 g)
- Sos ostrygowy (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Imbir korzeń (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.