Makaron z purée z dyni
Makaron z purée z dyni
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C
- Wykładamy blachę papierem do pieczenia
- Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut
- Po upieczeniu i ostudzeniu blendujemy dynię z mlekiem kokosowym i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu
- Jeżeli sos za bardzo zgęstnieje, dolewamy trochę wody
- Gotujemy makaron
- Odcedzamy makaron i mieszamy z sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia piżmowa (200 g)
- Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (80 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Woda (30 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.