Makaron z orzechami i morelami
Makaron z orzechami i morelami
Przygotowanie
- Szalotkę, orzechy, morele i zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy szalotkę oraz orzechy i smażymy przez ok. 5 minut
- Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser i mieszamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos będzie gładki, a ser się rozpuści)
- Dodajemy morele, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego rondla
- Dodajemy sos i całość dokładnie mieszamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (300 g)
- Orzech włoski (100 g)
- Śmietana 18% (100 g)
- Ser pleśniowy (100 g)
- Morela suszona (100 g)
- Masło (50 g)
- Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.