Makaron z kremem dyniowym
Makaron z kremem dyniowym
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Do garnka wlewamy mleko, dodajemy purée z dyni, dokładnie ubijamy i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i pozostawiamy na bardzo małym (jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody)
- Do sosu dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
- Następnie do sosu dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
- Opcjonalnie możemy posypać makaron tartym serem np. parmezanem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron Tagliatelle (455 g)
- Purée z dyni (przecier) (210 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.