Makaron z cukinią i papryką
Makaron z cukinią i papryką
Przygotowanie
- Paprykę kroimy w kostkę
- Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, przenosimy na ręcznik papierowy i odciskamy z nadmiaru płynu
- Orzechy siekamy
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 3 minuty
- Dodajemy cukinię z orzechami, przyprawy oraz skórkę cytrynową, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy makaron, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Szparag (200 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (130 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
- Orzechy piniowe (10 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.