fbpx
Szukaj
open close

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c8c3ee0-8890-4883-95a8-408390d70feb-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z białej rzodkwi z sosem owocowo – kurczakowym z granatem

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i przepuszczamy przez spiromat – otrzymujemy makaron warzywny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Kurczaka kroimy w paseczki lub w kostkę
  • Winogrona kroimy na połówki
  • W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podlewamy wywarem i przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 10 min
  • Dodajemy winogrono, dusimy 1 min
  • Dodajemy makaron z rzodkwi, mieszamy, wyłączamy palnik
  • Przykrywamy pokrywką i czekamy 1-2 min
  • Nakładamy potrawę na talerz
  • Posypujemy pestkami granatu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu z białej rzodkwi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Rzodkiew biała (220 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Winogrono białe (25 g)
  • Winogrono czerwone (25 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Granat (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane (…)

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane (…)

WIĘCEJ >