fbpx
Szukaj
open close

Makaron ryżowy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3eaee45e-a239-498d-b014-f9d92bb8f18d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron ryżowy z warzywami

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy fasolkę na 3 części
  • Brokuł i fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut (warzywa nie mogą być rozgotowane), a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Czosnek oraz imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach
  • Chili kroimy w cienkie plastry
  • Marchew obieramy i kroimy w słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej kokosowy)
  • Wrzucamy cebulę, czosnek, imbir oraz chili i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy makaron oraz ugotowane warzywa i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Do miski wlewamy sos sojowy, tłuszcz (olej sezamowy) i sok z limonki, wsypujemy cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę z sosem wylewamy na patelnię i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowe danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem oraz zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (250 g)
  • Makaron ryżowy (80 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Chili (10 g)
  • Miód lipowy (10 g)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (3 ml)
  • Sok z limonki (bio) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

Krewetki dokładnie oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Imbir (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a (…)

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy (…)

WIĘCEJ >

Makaron w sosie słonecznikowym

Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło Rozgrzewamy na patelni masło. Po (…)

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie (…)

WIĘCEJ >