fbpx
Szukaj
open close

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa22a305-2d1f-4741-a00f-20d5caa853c5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

Przygotowanie

  • Krewetki dokładnie oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Imbir i czosnek obieramy
  • Imbir, czosnek i chili drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Papryki kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir, czosnek, chili oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy krewetki oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy papryki i podsmażamy przez ok. 4-6 minut
  • Dodajemy sos sojowy, sok z limonki, przyprawy oraz makaron, całość delikatnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krewetka black tiger (świeża) (250 g)
  • Makaron ryżowy (250 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Papryka żółta (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Papryka zielona (35 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Chili (5 g)
  • Sok z limonki (bio) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki

Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >