Makaron „pizzowy”
Makaron „pizzowy”
Przygotowanie
- Cukinię obieramy, a następnie „kroimy” obieraczką, tak aby powstały wstążki
- Szynkę kroimy w paski (lub kostkę)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy makaron warzywny oraz szynkę i podsmażamy przez ok. 5 minut
- Dolewamy passatę, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, warzywnych makaronów oraz domowego sosu pomidorowego.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
- Passata pomidorowa (75 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.