Makaron kukurydziany z warzywami i tofu
Makaron kukurydziany z warzywami i tofu
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Paprykę kroimy w słupki
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Tofu kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy makaron oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (200 g)
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Tofu naturalne (150 g)
- Makaron kukurydziany (bezjajeczny) – świderki (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.